biscuitbodem taart

gebak
personen

Van de workshop van creataart

Bereiding

De biscuit word gebakken van biscuit mix (zie ander recept). Na het bakken draai je de taart met vorm en al om en dan leg je iets zwaars bovenop de vorm zodat de taart in de vorm gedrukt wordt. De onderkant van je taart wordt daarna je bovenkant omdat die mooi recht is.

Botercréme is 1 op 1 boter met gezeefde poedersuiker. Zelf gebruik ik half roomboter en half bleuband boter. (vb: 250 gr. Roomboter + 250 gr. Bleu Band boter mixen met 500 gr. gezeefde poedersuiker.) Botercréme die over is, kan ingevroren worden of een aantal dagen in de koelkast bewaard worden. Botercréme kan ook als vulling gebruikt worden, maar deze dient dan weer apart gemaakt te worden met de mix voor botercréme Hier kun je dan bv chocoladepasta, bastogne koekjes, lemon curd, oplosloskoffie (mokkacréme) of bokkepootjes door mengen. Zo is mokkacréme dan weer erg lekker met een laagje chocolade (van Dr. Oetker) i.p.v het laagje aardbeienjam wat we erop gesmeerd hebben.

Biscuit in lagen snijden (taartzaag is erg handig! ) daarna de laag insmeren met botercréme, dijkje spuiten van botercréme en vullen met de vulling die je graag wilt. De andere laag insmeren met een tweede vulling en deze op de andere laag leggen (denk aan de cocktailprikkers! ) Daarna herhalen met de tweede laag en de gehele taart afsmeren met botercréme.

Fondant uitrollen (ondergrond eerst bestrooien met poedersuiker) en met 2 handen oppakken en over de taart leggen. Om het wat makkelijker te maken kun je na het afsmeren met botercréme de taart eerst een tijdje in de koelkast plaatsen en daarna bekleden met fondant.

Als de fondant over de taart ligt deze zachtjes tegen de taart aandrukken door een kommetje te maken van je hand. Met je linkerhand haal je telkens de plooien uit de fondant. Met een pizzasnijder de restanten eraf snijden en daarna de taart met een smoother (2 is makkelijk! ) glad wrijven. Met een naald of een naaldtool , prik je luchtbellen door en haal je het lucht onder de fondant vandaan.