Chocoladebrood met hazelnoten en witte chocolade

ontbijt-lunch
8 personen
30min + 35min

Ingrediƫnten


Benodigdheden


Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 C. Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier. Hak de hazelnoten grof.

Rol de deegrollen uit, bestrijk in de lengte voor de helft met chocopasta en bestrooi met hazelnoten. Vouw het deeg dubbel over de pasta en noten. Je hebt nu 2 gevulde, lange repen deeg van 15 x 35 cm. Vouw elke reep zigzaggend 2 keer op, bestrijk tussendoor met chocoladepasta en bestrooi met noten. Je hebt nu 2 deegpakketjes van 15 x 12 cm. Leg de pakketjes naast elkaar in de vorm, met de open kant (daar waar de meeste vullen te zien is) naar boven. Bestrijk de bovenkant met de gesmolten boter en bak het chocoladebrood in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Laat het iets afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade au bain-marie en zigzag over het brood. Serveer lauwwarm.