Gehaktballen

hoofdgerechten
4 personen
30min

van Project Gezond

Ingrediƫnten


Benodigdheden


Bereiding

Zet 15 gr paneermeel apart, daar rol je straks de balletjes doorheen.

Meng alle andere ingrediƫnten door elkaar en kneed het goed door.

Verdeel het gehakt in acht porties en draai er ballen van. Zorg dat je ze goed stevig draait en je geen scheurtjes ziet, zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken.

Rol de gehaktballen nog even goed door de paneermeel die je hebt achtergehouden.

Neem een braadpan en verhit daarin een flinke klont boter of een scheut olijfolie.

Bak de ballen eerst op vrij hoog vuur rondom aan en laat ze daarna in 15 tot 20 minuten op lager vuur gaar bakken. Blijf ze regelmatig keren.

Optioneel: Jus. Nadat de ballen klaar zijn voeg je een half kopje water toe en roer dit met een garde goed door. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe om het verder op smaak te brengen.