Breng water aan de kook in een grote pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Verkruimel 3/4 kippenbouillonblokje boven de pan. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Kook de rijst, afgedekt, 10 tot 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 tot 10 minuten me. giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de champignons 4 tot 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.
Bestrooi ondertussen beide kanten van de kipfilet met 1 theelepel gomasio. Verhit 1 eetlepel in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 tot 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Voeg de champignons, kookroom en 1/4 kippenbouillonblokje toe aan de hapjespan met kipfilet en kook nog 6 tot 10 minuten, afgedekt. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken.
Meng de sperziebonen en rijst met 2 theelepels gomasio. Verdeel de rijst over de boden en garneer met 1 theelepel gomasio. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignon-roomsaus erover.