Gevulde kipfilet met champignons

hoofdgerechten
4 personen
30min + 25min

Gevulde kip met een romig mengsel van champignons omwikkeld met ontbijtspek.

Ingrediƫnten


Benodigdheden


Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Bak het sjalotje in een klein beetje olie glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 minuten mee. Doe het champignonmengsel in een keukenmachine en hak grof in stukjes. Als je geen keukenmachine in huis hebt kun je ze ook met een mes fijn hakken.

Schep de champignons, geraspte kaas, ricotta, bieslook en een snufje peper en zout door elkaar in een kommetje. Maak een inkeping in de kipfilet over de lengte en schep wat van het champignonmengsel erin.

Leg 4 plakjes naast elkaar zodat ze elkaar net overlappen. Leg de gevulde kip in het midden en vouw de spek er omheen. Steek de kip eventueel vast met een prikker. Bestrijk een ovenschaal dun met olijfolie en leg de kip met de dichtgevouwen kant naar onder er in.

Bak de kip in circa 25 minuten gaar. Serveer de kip bijvoorbeeld met een salade en wat gebakken aardappeltjes.