Voor de gehaktballen: Doe het kippengehakt samen met het varkensgehakt in een grote kom. Voeg daar de mozzarella, 4 geperste tenen knoflook, de Italiaanse kruiden, het bouillonblokje (verkruimeld), het chilipoeder, de peterselie en peper toe. Kneed die met je handen of een vork goed door elkaar en maak medium gehaktballen.
Smelt 2 eetlepels boter in een grote braadpan op medium/laag vuur. bak de gehaktballen voor 8 tot 10 minuten langs alle kanten tot ze bruin en gaar zijn.
Gebruik dezelfde pan (inclusief het overgebleven vet) vervolgens opnieuw. Smelt nog 1 eetlepel boter in de pan en voeg hier het citroensap, de chilisaus en 2 tenen geperste knoflook aan toe. Bak even aan en voeg dan de courgette spaghetti toe. Bak deze 3 tot 4 minuten. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Voeg de gehaktballen toe aan de courgette spaghetti om ze opnieuw op te warmen voor ongeveer 2 minuten.