Verwarm de oven voor op 180C.
Smelt in een steelpannetje de roomboter en pel de teentjes knoflook. Pers de teentjes knoflook en voeg deze toe aan de gesmolten boter samen met wat zeezout.
Roer alles goed door elkaar en houdt warm.
Snijd het brood met een broodmes in de lente in reepjes in tot net boven de onderkant. Draai het brood een kwartslag en herhaal dit. Het resultaat is een brood dat net niet tot onder in blokjes gesneden is.
Leg het brood op een bakplaat (met bakpapier) en giet de heft van het botermengsel in de gesneden gleuven.
Laat de bol mozzarella goed uitlekken en snijd deze in dunne reepjes. Steek ze in de gleuven van het brood.
Breng op smaak met peper en Italiaanse kruiden. Giet vervolgens de overige boter over het brood. en bestrooi met de fijngesneden basilicum.
Bak het brood 10 tot 15 minuten af in de oven.