Witte chocolade sinaasappel bonbons

#
gebak
personen

Voor 40 bonbons

Ingrediënten


Bereiding

Plaats de bonbonvormen in de koelkast.

Smelt 200 g witte chocolade in stukjes in een ruime vuurvaste kom au bain-marie.

Als de chocolade gesmolten is haal je de kom van de pan en voeg je nog 100 gram grof gehakte witte chocolade toe. Laat 1 minuut staan en roer er dan goed doorheen tot de chocolade een egale massa vormt.

Haal de bonbonvormen uit de koelkast en vul ze met de gesmolten chocolade met een kwastje, doe na de eerst laag de vorm in de koelkast of vriezer. Herhaal dit 3 keer.

Breng het sinaasappelsap in een steelpan aan de kook en laat het op laag vuur inkoken tot 50 ml. Rasp de schil van de sinaasappel.

Voeg 100 g grof gehakte witte chocolade toe, draai het vuur uit en laat de chocolade smelten in het hete sap.

Voeg de eierdooier toe en meng goed.

Voeg het amandelmeel, de poedersuiker, 2 theelepels rasp van de sinaasappel en de likeur toe. Meng alles goed door elkaar.

Laat het mengsel afkoelen.

Haal de bonbonvormen uit de koelkast en vul ze met het sinaasappelmengsel. Vul ze niet helemaal tot bovenaan, want er moet nog ruimte vrij zijn voor een laagje chocolade.

Zet de vormen (een uur) in de koelkast.

Maak de resterende chocolade in de kom weer vloeibaar (au bain-marie).

Giet de chocolade over de vormen heen en strijk het glad met een spatel.

Plaats de vormen in de koelkast. Laat het hierin opstijven.

Verwijder de bonbons uit de vorm. Bewaar ze in de koelkast totdat je ze serveert.


Tags

Bonbons